Pansiyon Kuralları

Pansiyon Kuralları

11.10.2019 1548

2022-2023  EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

Aksaray Abdülhamid Han Fen Lisesi

Pansiyon Talimatnamesi

 

Madde 1: Bu talimatname, Aksaray Abdülhamid Han Fen Lisesi öğrenci pansiyonu ile ilgili hizmetlerin yürütülmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Madde 2: Bu yönerge 25.11.2016 tarihli "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği'ne uygun tanzim edilmiştir.

 

Madde 3: PANSİYON GÜNLÜK ZAMAN ÇİZELGESİNİN UYGULANMASI

Öğrenciler, sabah saat en geç saat 06.45'de nöbetçi belletici öğretmenler tarafından uyandırılır.

07.00-07.55 saatleri arasında bütün öğrencilerin sabah kahvaltısı yapmaları sağlanır.

08.00'da tüm öğrenciler pansiyonu terk eder ve pansiyon kapıları pansiyon nöbetçi öğretmeni veya pansiyon görevlisi tarafından kilitlenir.

08.00-09.00 saatleri arasında öğrencilerin; odaları belletmen öğretmen, belletmen öğretmenin dersi olması halinde okul görevlileri tarafından gezilir, düzensiz odalar belirlenerek, Pansiyon Müdür Yardımcısına bildirilir. Yatakhanelerde yatağı ve dolabı, etüt salonunda masası düzensiz olan öğrenciler tespit edilerek tutanak halinde Pansiyon müdür yardımcısına verilir. Abdülhamid Han Fen Lisesi öğrencileri teneffüste pansiyona çağrılarak odalarını düzenlemeleri sağlanır. Kurallara uymamakta alışkanlık gösteren öğrencilerle ilgili pansiyon düzeninin bozmaktan disiplin işlemi yapılır. Farklı okuldan pansiyonda kalan öğrenciler ise ilk seferde uyarılır, ikinci seferde pansiyon düzeninin bozmaktan disiplin işlemi yapılır.

 

08.00-08.15 saatleri arasında öğrenciler sabah törenini yapıp derse girerler.

 Devamı için Tıklayınız